Jeg stemplede ud!

Det at have et delebarn!

At dele sit barn i en 7/7 ordning, det kræver at man er enige om tingene, at man har ens værdier og at man kan snakke om de ting man er uenige omkring, og det formår vi bare slet ikke.
Jeg fik min søn hjem den 27/12, og de to første dage brugte jeg med et barn der havde udpræget sukkerabstinenser, et barn der kun kunne koncentrere sig om sin iPad, han kunne slet ikke forholde sig til andre mennesker. Han har været ved sin far siden den 16/12, og da jeg afleverede ham der gik han direkte i køleskabet efter en sodavand, for så bagefter at hente is og slik frem, og jeg var mildest talt chokeret, hos hans far får han lov at gøre som det passer ham, om så det er at spise slik til morgenmad. Når jeg snakker med hans far om de lidt mere usunde valg, og at de måske mere hører til i weekenderne, så får jeg at vide at jeg ikke skal blande mig i hvordan tingene kører hos ham og at jeg ikke har noget at sige i forhold til hvad der sker hos ham, og han har jo ret, juridisk set har jeg ingen bestemmelsesret over hvordan tingene kører hos ham, men kan det virkelig passe at jeg skal bruge 2 dage på at få min søn af med abstinenser?
Det kan det tydeligvis, jeg har intet at sige what so ever omkring hvad mit barn indtager og ikke indtager hos sin far, men jeg kan dog gøre én ting, og det har jeg bestemt også tænkt mig. Samværet skal ændres. Ikke kun på grund af kosten, men fordi mit barns mest basale behov bliver overset, han får ingen opmærksomhed, han sidder og spiller konstant, han kan for pokker ikke engang finde ud af at spise aftensmad med andre, han kan slet ikke agere i et samspil med andre mennesker, og sådan skal det ikke være. Men det kan også undre mig over hvordan man på så få dage kan formå at ødelægge så meget.
Barnet begynder jo også at syntes der er stor forskel på at være hos mor og far, og med den alder han har lige nu, så vil han til enhver tid vælge at være hos den uden regler og rutiner, fremfor at være hos den der faktisk opretholder de her regler og rutiner.
Jeg er måske lidt streng, men i hverdagene skal sengetiderne overholdes, og man får ikke sukkerholdig morgenmad, man kan godt få en lille god ting med i madpakken, men den vil som oftest være fyldt med sunde ting. Jeg går ret meget op i det, og det er af den simple grund at jeg faktisk selv har problemer med vægten så snart jeg tager usunde valg, og jeg ønsker ikke at mit barn skal kæmpe med de samme problemer som jeg selv har. Jeg giver heller ikke saftevand med i drikkedunken, for jeg syntes faktisk ikke det hører sig til!
Derudover så er det en forældres ret at bestemme over sit barn, det skal vi, også selvom det kræver en smule uenigheder mellem forældre og barn, man skal bare efterfølgende kunne have en dialog med sit barn omkring det som barnet mener er uretfærdigt, og så skal man kunne begrunde sine valg ordentligt.
Men at få en basse hjem der meget tydeligt ikke har fået børstet sine tænder i 11 dage, og som så samtidig har fået så rigelige mængder sukker. Derudover så havde han render under øjnene som viste at søvn også havde været en mangelvare, og han kravlede jo nærmest op på skødet af mig inden vi var ude af bilen.

Jeg føler mig lettere rådvild, og jeg har faktisk ikke lyst til at aflevere ham til sin far den 1/1, men det er hans uge, og indtil der bliver lavet om på det, så må jeg bide tænderne sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv endelig en hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg stemplede ud!