Nyopereret

Det her med jul

Julen burde være en glædens tid, og det er det også for min søn, han er snart 9 men tror stadig på nissen og julemanden, han tror stadig på at julen er en magisk tid, og sådan skal det gerne blive ved. Det er svært at opdrage børn idag synes jeg, der er alle mulige forventninger hele tiden til os som forældre, og hvis man vil have dårlig samvittighed over minus overskud i december, eller bare generelt, så er det bare at åbne for instagram og kigge på alle de mødre der har lavet nissestreger, købt fine pakkekalender gaver osv. Her må sønnen altså nøjes med en søndagspakke i år. Mit overskud er bare ikke hvad det plejer at være, måske fordi jeg trænger en lille smule til ferie, måske fordi mit hovede kører rundt med en milliard forskellige tanker om fremtiden, især omkring sønnen. Så i år er overskuddet ret lille, der bliver dog stadig julet, og sønnen spiser alle de pebernødder han magter ovenpå hans operation.

Det var dog helt anderledes da jeg var barn, julen var ikke en glædens tid, julen var noget man ventede på var overstået. Jeg har aldrig i min barndom åbnet en gave fra mine forældre med noget jeg faktisk ønskede mig, istedet kunne jeg kigge på hvordan mine søskende ofte fik noget de ønskede sig. Ofte fik jeg af min mormor og morfar noget jeg ønskede mig, men det var bare ikke det samme som at åbne gaven fra sine forældre og virkelig håbe på at få noget fra ønskesedlen, og så var det igen noget jeg aldrig havde ønsket mig. Julen var ikke magisk i min barndom som den er for børnene idag. Jeg husker hvordan flæskestegen var halvrå, risene i risengrøden ikke var kogt rigtigt ud på trods af at det var minutris, og sovsen klumpede, og selvom man egentlig burde være tilfreds med overhovedet at få mad, så kan man ikke som barn bare se bort fra at der er noget i vejen med maden. Julekalendere var heller ikke noget jeg kendte til, ikke engang den der billige én til en 10’er kunne det blive til. Det jeg husker fra min barndom i julen er at det bare ikke var ret hyggeligt. Derfor gjorde jeg det til en mission da jeg fik sønnen, at hver jul skulle være magisk for ham, og det løfte holder indtil videre. 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv endelig en hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyopereret