Det her med jul

Når økonomien er stram i december

Er jeg den eneste der er træt af at læse overskrifter på EkstraBladet om hvordan enlige mødre bruger deres børns konfirmationsopsparinger for at kunne fejre jul? Eller høre om de enlige forældre som ryger 40 cigaretter om dagen, har en alt for dyr bolig og stadig har et rådighedsbeløb på 4000kr om måneden men IKKE kan finde penge til julen?

3500kr som hende der havde brugt sit barns konfirmationsopsparing er ikke meget, det er 4000kr heller ikke, men jeg bliver faktisk en smule harm over det, for mange sidder med så meget mindre.
Jeg er i et fag hvor fuld tid er noget man nærmest kan skyde en hvid pil efter, og skal man have lidt ekstra, så skal man være heldig at vikarbureauer har brug for dig. Jeg er i et lavt lønnet job, jeg er ikke på fuld tid og mit rådighedsbeløb når alt er betalt er en del mindre end dem man læser om i medierne. Jeg ved godt at jeg førhen har været mega priviligeret og er det stadig, for jeg har muligheden for at tage flere timer, jeg er eftertragtet, men jo flere timer jeg tager ekstra, jo mindre er mine tilskud, og dermed får jeg intet ud af det. Jeg bliver modregnet krone for krone i min boligstøtte og tilskud til institution, så i sidste ende knokler jeg mere for at have det samme rådighedsbeløb.
Mit rådighedsbeløb er det halve af den mors som har taget sin datters opsparing, men jeg får det stadig til at løbe rundt. Nej julegaverne er ikke store i år, det har jeg allerede meldt ud til mine søskende, altså at gaverne til deres børn bliver meget små i år, og de har accepteret det, for vi kan alle have et hårdt år, og så må vi komme ud af det på den bedste måde. Min gave til bassen bliver heller ikke overvældende, og lige nu overvejer jeg at smutte i genbrug for at finde noget, udelukkende for at han kan få lidt mere end hvad jeg ellers kan give i år, hans adventsgaver er fundet i flying tiger for nærmest ingen penge, vi snakker maks 40 kr pr søndag. Julen behøver ikke være dyrere end man gør den til.

For mig handler det om at sætte tæring efter næring, og er pengene små, så må gaverne også være små. Så må man lade være med at give gaver til de voksne, være ærlig og melde ud hvordan landet ligger.

Jo jeg kunne nok søge en julekurv, men det gør jeg ikke, den ville uden tvivl varme og gøre at vi lige kunne have det lidt bedre i december. Men faktum er at jeg ikke engang har bassen juleaften, og han er lige ny opereret og er meget begrænset i hvad han har lyst til at spise, så jeg synes faktisk den kurv skal falde til nogen der har mere behov for den end os, for helt ærligt, selvom mit rådighedsbeløb er så meget mindre end hvad man ellers læser om lige nu, så får vi faktisk varm mad hver dag, og ja 150kr på medicin til bassen ovenpå en operation er mange penge hos os lige nu, men aldrig om jeg ville spare det væk.
Vi får varieret mad, vi får grøntsager, vi har altid frugt til rådighed. Bassen får også jævnligt nyt tøj, hurra for udsalg i H&M og føtex osv, for der finder jeg ofte bluser og bukser til maks 50kr stk. Jeg får til gengæld ingenting, men jeg kunne ikke være mere ligeglad, det vigtigste er at bassen ikke mærker hvor stram økonomien er blevet efter jeg blev alene.

Dermed ikke sagt at jeg syntes december er sjov i år, men vi klarer os, og bassen mærker ikke til hvordan tingene står til. Næste år ved jeg heldigvis ser meget anderledes ud end i år.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv endelig en hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det her med jul