Når man er den onde

Noget jeg ikke forstår?

Jeg kan forstå at man ifølge protokoller har nogle bestemte præferencer der skal følges. Her blandt andet om man skal have den ene eller anden slags permanent urin kateter.
Hvor jeg står af, det er når den ene slags faktisk virker, der er ingen infektioner, og har ikke været så længe patienten har haft den slags kateter. Kateteret har fungeret fuldstændig som det skal, med fast skifteinterval, det har været tilstoppet 2 gange på et år, altså 2 gange er det skiftet med kortere tidsinterval end ellers, men fortsat uden infektioner, patienten har ikke haft urinvejsinfektioner, der har ingen blødning eller anden form for irritation af blæren været.

Så HVORFOR vil man pludselig til at lave et indgreb for at sætte et andet slags kateter ind? Et kateter hvor man skal ind og perforere huden og lave direkte adgang til blæren. Altså et indgreb der gør at man skal være endnu mere forsigtig hygiejne mæssigt, da det faktisk er et direkte hul i huden som fører direkte ind til organer.
Et indgreb der placeret kateter røret lige omkring bukselinningen, fremfor ved urinrøret, jeg ved godt at det ved kvinder kan være ubehageligt at sidde på, og ved mænd skal man sørge for at penis peger op af, og det kan tydeligvis være svært for mange. Men hvorfor skal det gå udover en patient som ikke har haft komplikationer med sit blære kateter?
Vi har andre der har haft kateter i meget længere tid end lige den her patient som jeg refererer til, men som fortsat får lov at have sit blærekateter og som ikke skal tvinges ud i et topkateter som det hedder så snart man begynder at anlægge et kateter udenfor direkte blære adgang.
Men lige nøjagtig den her bliver presset. Jeg ser ingen faglige argumenter for at ændre kateter adgangen, udover at der er en chance for infektion, men det er der altså også med den anden slags. Nok er jeg stadig forholdsvis ny i mit fag, men holdninger dem har jeg, og hvis man ikke fagligt kan argumentere for noget, så har jeg altså svært ved at se hvorfor man presser folk til noget som de faktisk ikke vil.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv endelig en hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er den onde